Informacije o Povratu

Zadnje ažurirano 15. Ožujka 2023

Ove informacije o povratu su uvijek dostupne na https://thechameleongin.com/informacije-o-povratu.

REKLAMACIJE - OPĆE INFORMACIJE

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo na reklamaciju. Reklamacija se smatra valjanom ako odgovora uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Kupac je dužan prodavatelju vratiti proizvod u dogovorenom roku na dogovorenu adresu. Prodavatelj je dužan u roku 14 dana od primitka valjane reklamacije kupcu zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

Sve reklamacije zaprimaju se na email adresu preko kontakt obrasca, te odabirom stavke "Reklamacija".

PROIZVODI KUPLJENI IZRAVNO U THE CHAMELEON GIN ONLINE TRGOVINI

Kada ste kupili proizvod u internetskoj trgovini The Chameleon Gin, imate zakonsko pravo na povrat proizvoda u bilo kojem trenutku do 14 kalendarskih dana od dana nakon primitka proizvoda.

Svi vraćeni proizvodi moraju nam se vratiti u dobrom stanju, s netaknutom ambalažom. Svi povrati novca i naknade bit će organizirani u roku od 30 dana od našeg prihvaćanja reklamacije i nakon sigurnog primitka vraćene robe. Svi vraćeni proizvodi moraju biti u izvornom pakiranju, neotvoreni, sadržavati relevantnu dokumentaciju i biti adekvatno pakiran kako bi se izbjegla moguća oštećenja.

Nakon što nas obavijestite o svojoj namjeri da otkažete, imate dodatnih 14 kalendarskih dana da nam vratite artikl(e) uz puni povrat novca.

Tamo gdje zamjenski artikl nije dostupan, zbog toga što se više ne proizvodi ili je originalni artikl "jednokratan", nadoknadit ćemo vam punu cijenu samo artikla i sve troškove dostave. Nikakva naknada neće biti isplaćena.

Narudžbe personaliziranih artikala ili kvarljive robe ne mogu se otkazati osim ako su neispravni ili oštećeni nakon isporuke.

Ova se politika odnosi samo na izvornog kupca proizvoda koji je kupljen od tvrtke Pinecraft Laboratory j.d.o.o u web trgovini The Chameleon Gin.

PROIZVODI KUPLJENI OD PRODAVCA NA MALO ILI TREĆE STRANE

U skladu sa Zakonom o pravima potrošača, sve zahtjeve treba uputiti trgovcu kod kojeg je proizvod kupljen. Ako je proizvod kupljen na aukciji ili putem treće strane, The Chameleon Gin (u ime Pinecraft Laboratory j.d.o.o.) ne mora zakonski osigurati zamjenu, popravak ili povrat novca.

Roba s Greškom

Ako ste kupili proizvod izravno u The Chameleon Gin web trgovini (ne od trgovca na malo ili treće strane kao što je gore navedeno), za koji otkrijete da ima nedostatak/grešku, tada ćete nam morati poslati Jednostrani Raskid Ugovora, fotografije proizvoda s objašnjenjem nedostatka/greške, i dokaz o kupnji proizvoda.

Ako nas kontaktirate unutar 30 dana od kupnje proizvoda, imat ćete pravo na povrat novca ili zamjenu proizvoda. Ako nas kontaktirate nakon 30 dana, ali prije 3 mjeseca nakon što ste kupili proizvod, ponudit ćemo vam zamjenu proizvoda. Ako ne možemo zamijeniti proizvod, imat ćete pravo na puni povrat novca. Osigurat ćemo povrat novca ili zamjenski proizvod samo ako je dostupan nakon što primimo proizvod s greškom i potvrdimo vaš zahtjev.

Molimo imajte na umu slučajeve u kojima The Chameleon Gin nije odgovoran za pružanje zamjene ili povrata novca:

  • Problemi s okusom kada je popijena značajna količina tekućine
  • Pritužbe na kvalitetu tekućine kada je boca nepropisno uskladištena
  • Slučajno oštećenje
  • Istrošenost

Jednostrani Raskid Ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu u roku od 14 dana od dogovorene isporuke proizvoda, bez navođenja razloga. Kako bi ostvario to pravo, kupac je dužan u navedenom roku, redom:

  1. obavijestiti prodavatelja o raskidu ugovora nedvosmilenom izjavom putem pošte ili elektroničkom poštom preko kontakt obrasca, te odabirom stavke "Reklamacije" uz priloženi obrazac za jednostrani raskid ugovora, fotografije proizvoda s objašnjenjem nedostatka/greške i dokaz o kupnji proizvoda. Sve navedeno možete priložiti odabirom polja "Jednostrani raskid ugovora" u ZIP formatu.
  2. vratiti neotvoren, neoštećen i neupotrebljen proizvod u dogovorenom roku na dogovoren adresu uz originalno ispunjen i potpisan obrazac za jednostrani raskid ugovora, s napomenom da izravne troškove povrata robe snosi kupac.

Prodavatelj nije odgovoran za procedure povrata i rokove od strane kupčeve banke. Obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje te ga ispuniti elektronički.